13.3.2017

Od ledna 2017 realizujeme nový projekt Cesta k rovnocennému vzdělávání podpořený Nadací Albatros. Jeho cílem je podpořit děti, žijící v sociálně vyloučených lokalitách, v jejich předškolní přípravě, ale také pro ně zajistit individuální podporu a odbornou pomoc tam, kde je to potřeba. Součástí projektu budou i volnočasové aktivity pro tuto skupinu dětí. Novinkou v naší činnosti bude například zprostředkování pravidelné hipoterapie pro čtyři vytipované děti. Více o projektu....

2.3.2017

Představujeme Vám rozhovor s naší ředitelkou Petrou Vodenkovou, který vznikl v rámci letního pobytu - kurzistů - romských novinářů, u nás v Českém západě. Více

Šest žen se rekvalifikuje na šičku, čtyři z nich získají práci

Karlovarský kraj // Teplá, Toužim – Dobrá Voda // 26. 9. 2013
Český západ o.s. ve spolupráci s Republikovým centrem vzdělávání pořádají v Teplé měsíční rekvalifikační kurz v oboru šička interiérového vybavení. Kurz pro šest žen v rozsahu 140 hodin probíhá v textilní dílně Českého západu ve dnech 23. září až 25. října 2013. Čtyři úspěšné absolventky kurzu získají poté od listopadu práci v textilní dílně Českého západu, která se zaměřuje na šití polštářů, tašek, pytlíků, kuchyňských zástěr či dalších jednoduchých výrobků.

„Na začátku září absolvovalo nejdříve 12 žen z Toužimska a Tepelska dvoudenní motivační kurz, který je seznámil s trhem práce v regionu, dopady nezaměstnanosti na rodinu, možnostmi hledání práce nebo způsoby komunikace s případným zaměstnavatelem,“ popisuje náplň úvodního kurzu Kamila Součková koordinátorka zaměstnávání v Českém západu.

„Polovina z těchto žen byla poté vybrána pro absolvování měsíční rekvalifikace. Čtyři nejšikovnější absolventky, které úspěšně složí závěrečnou zkoušku, poté získají od listopadu práci v dílně Českého západu v rámci projektu Návrat do práce, návrat do společnosti,“ vysvětluje Kamila Součková. „S realizací kurzu pomáhá lektorce také dvacetiletá Tereza O. z Dobré Vody u Toužimi, která je nyní od září 2013 zaměstnaná v Českém západu na pozici asistentky zaměstnávání. I ona začínala před 18 měsíci nejprve na pozici šičky a díky projektu Návrat do práce získala potřebnou rekvalifikaci. Dnes je schopná sama ušít celý sortiment dílen a učit šít i druhé, je pečlivá a spolehlivá,“ přibližuje příběh dívky ze sociálně vyloučené lokality Kamila Součková.

Český západ v rámci projektu „Návrat do práce – návrat do společnosti 2“ nabízí v letech 2013-2015 dlouhodobě nezaměstnaným lidem na Toužimsku a Tepelsku pracovní poradenství, motivační, aktivizační a rekvalifikační kurzy, odborné praxe či podporovaná pracovní místa v různých oborech. Více informací o nabídce projektu lze získat u Kamily Součkové, koordinátorky zaměstnávání, na tel. 602 663 502, u ředitelky organizace Mgr. Evy Halbrštátové nebo na stránkách www.cesky-zapad.cz.

Projekt „Návrat do práce, návrat do společnosti 2“, reg. č. CZ.1.04/3.3.05/96.00300, podpořil Evropský sociální fond, Evropská unie, Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Podporujeme vaši budoucnost - www.esfcr.cz.

Český západ poskytuje lidem ze sociálně vyloučených lokalit na Toužimsku a Tepelsku (Dobrá Voda, Nová Farma, Poutnov, Horní Poutnov, Služetín, Pěkovice, Křepkovice, Hoštěc, Mrázov) sociální služby a pomáhá jim řešit jejich nepříznivé životní situace zejména v oblasti zaměstnávání, vzdělávání, bydlení a kontaktu s majoritou. Český západ dále provozuje vlastní textilní a keramickou dílnu, jejichž výrobky nabízí v internetovém obchodě www.eshop.cesky-zapad.cz. Více informací o činnosti organizace lze získat na internetových stránkách www.cesky-zapad.cz.