Český západ zve veřejnost na putování k živému Betlému v Dobré Vodě

Karlovarský kraj // Teplá, Toužim – Dobrá Voda // 16. 12. 2013
Organizace Český západ zve všechny lidi dobré vůle do Dobré Vody u Toužimi na již tradiční putování k živému Betlému. Na společnou pouť po stopách vánočního příběhu Josefa a Marie se vydá průvod od komunitního centra Českého západu ve čtvrtek 19. prosince v 17 hodin.

„Na putování každoročně zveme nejen obyvatele Dobré Vody, ale i naše přátele, příznivce, spolupracovníky a všechny lidi dobré vůle,“ přibližuje událost výkonná ředitelka Českého západu Eva Halbrštátová. „Akce začíná před místním komunitním centrem, kde si nejdříve společně naladíme hlasy pro zpívání koled a pak se vydáváme na krátkou pouť vesnicí a blízkým okolím. Cestu nám budou osvětlovat děti rozzářenými lucerničkami. Naším cílem bude Betlém, kde v kruhu kolem svaté rodiny společně zazpíváme koledy na oslavu narození Ježíše a pomodlíme se. Celým večerem nás bude provázet P. Martin Sedloň, OMI,“ doplňuje Halbrštátová.

Během podvečera nebude chybět ani vánoční cukroví, voňavý čaj a svařené víno a možná i nějaké další překvapení. Putování se každoročně účastní například bratři trapisté z nedalekého kláštera v Novém Dvoře, bratři premonstráti z kláštera v Teplé a další milí hosté. Všem, kteří se chystají akce zúčastnit, je doporučeno, aby se teple oblékli a obuli, protože celá akce se koná venku pod širým nebem. Předpokládaný konec akce je kolem 19. hodiny.

Český západ poskytuje lidem ze sociálně vyloučených lokalit na Toužimsku a Tepelsku (Dobrá Voda, Nová Farma, Poutnov, Horní Poutnov, Služetín, Pěkovice, Křepkovice, Hoštěc, Mrázov) sociální služby a pomáhá jim řešit jejich nepříznivé životní situace zejména v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení, zdravotní péče a kontaktu s majoritou. Český západ podporuje rodiny s dětmi v tom, aby děti úspěšně zvládaly školní docházku. Organizace dále provozuje v Teplé vlastní textilní dílnu, kde pracují lidé, kteří byli dlouhodobě nezaměstnaní. Výrobky dílen je možné zakoupit v internetovém obchodě www.eshop.cesky-zapad.cz. Více informací o činnosti organizace lze získat na www.cesky-zapad.cz.